politiken.se
02 dec 2013

 

36-åringen åtalad för Trollhättemord

En 36-årig man åtalades i dag, misstänkt för mordet på en 23-årig småbarnsmamma från Trollhättan i somras. Kvinnans son fanns i lägenheten när hon dog.
Två män, 32 och 35 år gamla, åtalas samtidigt för skyddande av brottsling, enligt åtalet som just blivit offentligt.
36-åringen misstänkts ha dödat kvinnan genom kraftigt våld mot hennes huvud och kropp. Det ska ha skett i hennes lägenhet i Trollhättan.
Rubriceringen är mord och det finns, enligt åklagaren Per Erik Rinsell, inga förmildrande omständigheter.
Hennes ett och ett halvårige son finns i lägenheten. Vi vet inte om han har sett något men vi vet att han lämnades kvar och påträffades av polis 15 timmar senare. Han var då uttorkad och mådde inte bra, togs till sjukhus och undersöktes. Han fick inga allvarliga skador.
Efter stora sökinsatser hittades kvinnan död i Grästorpstrakten i början av augusti. Hon var försvunnen i mer än fem veckor.
Vi påstår att hon ska ha fraktats till Grästorp, säger Rinsell och hävdar att bevis sedan eldats upp på två olika brandplatser.
Bland bevisningen nämner Rinsell bland annat kvitton och blodanalys samt bilder från övervakningskameror. Även skospår, fingeravtryck och dna har granskats.
Vi påstår att dödsorsaken är kraftigt våld mot huvudet, möjligt också på kroppen. Obduktionen har inte kunnat ge stor vägledning här. Det beror på att kroppen var illa åtgången efter sex veckor. Det var varmt och den låg ute länge, säger åklagaren.
Blodbildsanalysen visar att hon utsatts för kraftigt våld mot huvudet när hon befunnit sig i ett golvnära läge. Det finns inget i obduktionsresultatet som motsäger detta.
Alla tre misstänkta förnekar inblandning.
450 förhör har hållits i ärendet.
Vi har inget enskilt bevis i sig som styrker åtal. Vi har inget quickfix utan många olika delar som samverkar.
36-åringen, som förnekar brott, fördes till Sverige efter att själv ha tagit kontakt med Sveriges ambassad i Warszawa.

TT