Ämnen
 
Arbete
Bostad
Ekonomi
EU
Försvar
Juridik
Kommunikationer
Kultur
Miljö
Näring
Regionalpolitik
Fiske
Företagande
Handel
Näringspolitik
Varor och tjänster
Jord- och skogsbruk
Regionalpolitik
Industri
Politiska institutioner
Skatt
Social
Socialförsäkring
Utbildning
Utrikes
Sök i politiken.se:
   
80 artiklar om Näringspolitik
 
”Jag visste inget om Nuon”
Statsminister Fredrik Reinfeldt hade inte en susning om att vice statsministern, Maud Olofsson, gav Vattenfall klartecken att köpa Nuon för nära hundra miljarder.
17 apr 14

Dimma kring Nuonaffären
Vattenfalls förre styrelseordförande Lars Westerberg vet att han fick klartecken från näringsdepartementet att köpa Nuon för 89 miljarder netto. Men inte exakt av vem, hur eller när.
1 apr 14

Maud Olofsson vill inte till KU
I februari 2009 köpte statliga Vattenfall holländska Nuon för 89 miljarder netto, den hittills största kontantaffären i Sverige. Genom köpet fick Vattenfall tillgång till tre miljoner europeiska el- och gaskunder, flera kol- och gaseldade kraftverk samt vindkraft. Men sedan dess har värdet på Nuon skrivits ned kraftigt.
27 mar 14

Vattenfall gjorde vinst till förlust
Vattenfalls usla affärer i Tyskland och Holland har lett till förluster på 30 miljarder kronor. Det sänker de statliga företagens resultat för första halvåret i år till en förlust efter skatt på 4,6 miljarder kronor från en vinst på 28,9 miljarder kronor samma tid i fjol.
26 sep 13 – Finansdepartementet: Rapport för bolag med statligt ägande januari-juni 2013

Olagliga bidrag ska återbetalas
Genom en ny lag vill regeringen klargöra hur EU:s statsstödsregler ska tillämpas. Det ska tydliggöras att olovligt stöd ska återbetalas även om det finns ett civilrättsligt bindande avtal.
13 mar 13 – Prop 2012/2013:84

Hårdare konkurrenstillsyn
Konkurrensverkets jobb borde underlättas. Dessutom borde ett så kallat "kölappsystem" för företag som anmäler sin egen medverkan i kartellbildning för att slippa sanktioner införas i Sverige.
12 mar 13 – SOU 2013:16

Småpengar till småföretag
En statlig utredning som haft i uppgift att försöka uppmuntra IT-användningen bland Sveriges småföretag har lagt fram sitt slutbetänkande. Bland annat föreslås ett särskilt statligt stöd på sammanlagt 90 miljoner till småföretagare som vill utveckla sin affärsverksamhet med hjälp av IT.
11 okt 12 – SOU 2012:63

Ny patentlag utreds
EU är på väg att införa ett nytt patentskydd som ska gälla automatiskt i de 25 medlemsstater som ingår i samarbetet. En särskild utredare ska se över vilka förändringar i de svenska författningarna som kan bli nödvändiga. Utredningen ska dessutom lägga förslag på en ny och mer lättläst patentlag.
10 okt 12 – Dir 2012:99

Löfven kritiseras för sin "affärsplan"
S-ledaren Stefan Löfven presenterade sina politiska prioriteringar i höstbudgetmotionen som en affärsplan för Sverige. Ordvalet får nu intern kritik.
27 sep 12 – En ny affärsplan för Sverige

"Vi kände inte till miljonavtalet"
En regeringstalesman hävdar att regeringen och näringsminister Maud Olofsson (C) inte hade någon kunskap om miljonfallskärmen som ledde till att Vattenfalls styrelseordförande Lars Westerberg fick sparken.
26 mar 11

Färre regler för utländska leverantörer
Vid förra årsskiftet lättade regeringen på bestämmelserna i filiallagstiftningen, med hänvisning till den fria rörlighetsprincipen. Nu väntar ytterligare EU-anpassningar. Bland annat ska kraven på utländska näringsidkare att ha en behörig person på plats i Sverige slopas helt. Det uppskattas inte av facket, som menar att det i praktiken blir svårare att träffa kollektivavtal.
17 mar 11 – Prop 2010/2011:87

Lagstifta fram innovationskraft
Öppna nya möjligheter för företag att sälja varor och tjänster till offentlig sektor - det föreslår en särskild utredning. Sverige riskerar att hamna efter på innovationsupphandlingens område. Det är dåligt inte bara för näringslivet, men även för myndigheter, kommuner och landsting.
2 sep 10 – SOU 2010:56

KD vill sälja fler statliga bolag
Kristdemokraterna vill fortsätta utförsäljningen av statligt ägda bolag. På statsrådet Mats Odells lista finns bland andra SAS, Telia-Sonera, Nordea och Vattenfall.
10 jun 10

Hägglund till Kina för bilsamtal
Nu reser Näringsdepartementets statssekreterare Jöran Hägglund i österled för att diskutera svensk bilindustris eventuella framtid. På tisdagen reste Hägglund till Kina för samtal med kinesiska fordonsföretag som har intressen i Sverige. Syftet är att skapa goda förutsättningar för jobb och utveckling i svensk fordonsindustri.
19 jan 10 – Pressmeddelande: Regeringen besöker Kina för bilsamtal

Vindkraftsvänlig Olofsson KU-anmäls
Har Maud Olofsson personliga intressen i utbyggnaden av vindkraft? Det blir en fråga som KU får reda ut sedan Helen Pettersson (S) anmält näringsministern till Konstitutionsutskottet.
8 dec 09

Storsatsning på elbilar
Regeringen ska tillsammans med både Saab och Volvo göra en stor satsning på elbilar. Det avslöjade näringsminister Maud Olofsson när hon tillsammans med arbetsmarkandsminister Sven Otto Littorin besökte Trollhättan på tisdagen.
8 dec 09

Ojuste konkurrens ska stoppas
Kommuner och landsting ska inte längre få konkurrera med ojuste metoder med privata företag när det gäller försäljning av varor och tjänster. Det föreslås i en proposition om konfliktlösning vid offentlig säljverksamhet, som inom kort läggs fram för riksdagen.
20 aug 09

Staten förhandlar med Saab
Regeringen har gett Riksgälden i uppdrag att förbereda förhandlingar med Saab om statliga kreditgarantier för lån i Europeiska utvecklingsbanken (EIB). Regeringen har tidigare sagt att först när det finns en ny ägare för Saab kan man börja förhandla om de kreditgarantier som regeringen utlovade redan i höstas.
11 jun 09

Riksgälden förhandlar om Volvolån
Volvo har sökt om lån på fem miljarder kronor från Europeiska Investerngsbanken (EIB) för att utveckla mer miljövänliga bilar.
29 jan 09

Ministrar i möte om elbilar
Näringslivsminister Maud Olofsson och infrastrukturminister Åsa Torstensson har mött representanter för de stora eldistributörerna i Sverige och diskuterat en framtida infrastruktur för elbilar.
29 jan 09

Staten ska inte äga bilfabriker
”Vi ska inte äga bilfabriker utan skapa förutsättningar för en framtida svensk fordonsindustri”, sa finansminister Borg, när han presenterade regeringens bilpaket tillsammans med näringsminister Maud Olofsson.
11 dec 08 – Stärkta insatser för fordonsindustrin

Råd ska granska utförsäljning
Regeringen tar hjälp av höjdare inom näringslivet när statens bolag ska säljas ut. Ett nytt råd ska säkerställa att utförsäljningen blir en bra affär.
10 sep 07 – Regeringen: Nytt råd för minskat statligt företagsägande

Ny satsning ska locka fler turister
Den svenska turistnäringen omsätter nästan 200 miljarder kronor varje år. Beloppet skulle kunna vara betydligt större om Sverige marknadsfördes bättre utomlands, fastslår en ny utredning. Men då behövs mer pengar.
8 maj 07 – SOU 2007:32

Göran Persson blir lobbyist
“Lobbyisterna arbetar inte för det nya. Lobbyisterna arbetar för det gamla. Framtidens lösningar har inga lobbyister. Det är gårdagens lösningar som har lobbyisterna.” Så sa Göran Persson i sitt avskedstal för bara två månader sedan. Nu byter han sida och börjar arbeta som rådgivare åt pr-företaget JKL.
8 maj 07 – JKL: Göran Persson till JKL

"Fel att sälja statliga bolag"
Regeringen begår ett stort misstag när man säljer ut statens bolag, hävdar socialdemokraterna. Bolagen drar in miljarder till statskassan varje år.
21 feb 07 – Snabbprotokoll 2006/2007:64

Staten säljer Vin & Sprit
Nu är det definitivt klart vilka statliga bolag som ska säljas ut. Med på försäljningslistan finns bland andra Nordea, Vasakronan och Vin & Sprit. Intäkterna ska användas till att betala av på statsskulden.
14 dec 06 – Regeringen: Försäljning av företag med statligt ägande

Vänstern vill riva upp privatiseringar
De borgerliga lovar fler privata alternativ inom vården, skolan och omsorgen. Vänsterpartiet gör det motsatta. Välfärdstjänster ska inte bedrivas i privat regi och infrastrukturen behöver statliga regleringar, fastslår partiet.
4 sep 06 – Vänsterpartiet: Folk vill ha en riktig post

Globaliseringen ger nya jobb
Många svenskar tror att globaliseringen ger fler jobb i Sverige och att den ökade internationella handeln gör det lättare att upprätthålla en god välfärd, visar en färsk undersökning.
7 jun 06 – Centerpartiet: En värld av möjligheter

LO räds inte konkurrens från öst
Kinas intåg på den globala marknaden oroar inte LO. Skeptikerna sprider skrämselpropaganda i syfte att försämra för de svenska löntagarna, anser Landsorganisationen.
25 maj 06 – LO: Internationalisering och teknik

Hårdare tag mot svarttaxi
Regeringen trappar upp kampen mot svarttaxin. Svartåkare som grips på bar gärning ska åtalas och straffas med böter, föreslår regeringen i en ny proposition.
6 mar 06 – Prop 2005/2006:109,

Omstridd LO-rapport i ny tappning
Nu har LO dammat av den omstridda rapport som fick utredaren Jan Edling att lämna sitt uppdrag förra året. Kravet på ökad regionalisering upprepas liksom sambandet mellan arbetslöshet och ohälsa.
17 feb 06 – LO: Vägar till nya jobb

Alliansen överens om jobbsatsning
Kampen om väljarna liknar allt mer en kamp om arbetslinjen. De borgerliga går till val med löftet att sätta Sverige i arbete. I ett nytt program presenteras riktlinjerna för den gemensamma sysselsättningspolitiken.
14 feb 06 – Allians för Sverige: En rivstart för Sverige

Fyrklövern lovar satsa på turism
Med hjälp av den forne slalomstjärnan Stig Strand som dragplåster presenterade den borgerliga fyrklövern riktlinjerna för en alternativ svensk turistpolitik. Tio nya miljoner till marknadsföring av Sverige och ytterligare satsningar på infrastruktur och kommunikationer är några av löftena.
16 mar 05 – Allians för Sverige: Turist - Javisst

Mer tid för patentutredning
I april förra året tillsatte regeringen en utredning i syfte att se över de ekonomiska aspekterna av patenteringen för företagens tillväxt i Sverige och Europa. Utredningen skulle enligt ursprungsdirektivet redovisas den 31 januari 2005. Nytt slutdatum är satt till den 31 augusti 2005.
11 feb 05 – Dir 2005:9

Bättre patentskydd för forskningen
I takt med de tekniska framstegen har antalet patentansökningar på det biotekniska området ökat drastiskt de senaste åren. En kommitté ska nu granska utvecklingen på området för att se över hur goda innovationer bäst kan tas tillvara för såväl industrin som forskningen.
2 feb 05 – Dir 2005:2

Krångliga regler drabbar företagen
Det svenska näringslivet präglas av krångliga regler och onödig byråkrati. Om regelbördan minskade med 25 procent skulle staten tjäna 30 miljarder kronor varje år samtidigt som företagen kunde anställa fler, hävdar den borgerliga oppositionen i en ny rapport.
28 jan 05 – Allians för Sverige: Ta bort regelkrånglet

Nytt centrum för Östersjösatsningar
Med omkring 80 miljoner kronor och 15 anställda i ett nytt Östersjöcentrum vill statens utredare Ulf Dinkelspiel stärka banden till Polen, Ryssland, Vitryssland, Ukraina och de baltiska staterna.
19 jan 05 – SOU 2004:124

Avregleringar gjorde elen dyrare
Avregleringarna av post-, el-, och telemarknaderna har lett till ökad effektivitet och minskade statliga utgifter. Men för konsumenterna blir det allt dyrare, visar en ny utredning.
17 jan 05 – SOU 2005:4

Krångel-Sverige har onödigt många blanketter
Myndigheterna och departementen brukar beskrivas som ansvariga för krångel-Sverige. Näringsminister Thomas Östros vänder på perspektivet och beskriver myndigheterna och departementen som aktiva när det gäller att minska administrationen för företagen.
7 dec 04 – Skriv 2004/2005:48

Krav på hårdare tag mot svarttaxi
Den illegala taxiverksamheten omsätter cirka fyra miljarder kronor varje år. Nu kräver regeringens utredare Anders Engdahl hårdare tag mot svarttaxiförarna. Både taxinäringen och de berörda myndigheterna välkomnar initiativet.
11 nov 04 – SOU 2004:102

Mer tid för PBL-kommittén
I juni 2002 tillsatte regeringen den så kallade PBL-kommittén, som har till uppgift att se över plan- och byggnadslagstfitningen. Kommittén har lämnat två delbetänkanden och har nu beviljats mer tid för att ta fram ett slutbetänkande. Det nya slutdatumet är satt till den 30 juni 2005.
4 nov 04 – Dir 2004:150

Effektivare konkurrensregler
Den svenska konkurrenslagstiftningen är snårig och i viss mån omodern. Regeringen har därför tillsatt en utredning i syfte att se över regelverket i grunden. Målet är att ta fram tydligare och effektivare konkurrensregler.
20 okt 04 – Dir 2004:128

EU-pengar bakom östsatsningar
De närmaste två åren kommer EU att pumpa in 150 miljarder kronor i Baltikum och Polen. Genom upprättandet av ett nytt Östersjöcentrum hoppas regeringen att svenskt näringsliv ska stärka sin konkurrenskraft och därmed kunna ta del av kakan.
16 sep 04 – Dir 2004:81

Fler patent ska hjälpa småföretag
I takt med att den internationella konkurrensen inom näringslivet hårdnar blir det allt viktigare för företagen att skydda sina innovationer, bedömer regeringen. Men patenteringen minskar i Sverige, samtidigt som den ökar i andra länder i Europa och USA.
24 maj 04 – Dir 2004:55

Mer tid för utredning om lokal utveckling
Förra året fick en utredare i uppdrag att se över de lokala utvecklingsavtalen. I arbetet ingår att lämna förslag på ett långsiktigt nationellt utvärderingsprogram. Arbetet skulle ursprungligt ha redovisats den 31 mars i år. Nytt slutdatum är satt till den 15 juli 2004.
24 maj 04 – Dir 2004:40

Exportsatsning på miljöteknik
I höst får Sverige ett nationellt centrum för miljöteknik. Målet är att stärka den svenska konkurrenskraften och därmed bana väg för en ökad export. Regeringen har tillsatt en utredning som ska dra upp riktlinjerna för verksamheten.
15 apr 04 – Dir 2004:25

Mer tid för översyn av insiderlagen
Den 10 juli 2003 tillsatte regeringen en utredning i syfte att se över insiderlagstiftningen. Enligt det ursprungliga direktivet skulle utredaren redovisa sitt uppdrag senast den 1 mars 2004. Regeringen har nu beslutat att förlänga utredningstiden till och med den 1 juni 2004.
31 mar 04 – Dir 2004:27

Avregleringspolitiken ska utredas
Sverige är ett av de länder inom EU som gått längst i att avreglera och privatisera statliga verksamheter. Men flera studier pekar på brister inom de konkurrensutsatta marknaderna. Nu ska konsekvenserna utvärderas.
16 jan 04 – Dir 2003:151

Konkurrensrådet får fortsätta
Rådet för konkurrens på lika villkor mellan offentlig och privat sektor får fortsätta sitt arbete fram till den sista juni 2003 därför att det enligt regeringen fortfarande fyller en viktig uppgift.
27 jan 03 – Dir 2002:15

Slopade monopol gav ökad effektivitet
Nedmonteringen av de naturliga monopolen började på åttiotalet men tog fart på nittiotalet med tele- och elverken, posten och SJ. Avregleringarna ledde förmodligen till högre effektivitet, lägre kostnader och lägre priser - men helt säker kan man inte vara.
6 sep 02 – Ds 2002:21

SimpLex
Krångliga regler anses vara ett stort bekymmer för små företag och regeringen har därför inlett ett så kallat regelförenklingsarbete.
16 jun 00 – Skriv 1999/2000:148

Informera bättre om de stora riskprojekten
Staten har ställt ut garantier för 275 miljarder kronor till banker, bostadsföretag, exportföretag och olika väg- och brobyggen. Av detta belopp beräknas 23 miljarder kronor, brutto, gå förlorat.
10 mar 00 – Förslag 1999/2000:RR8

Företagskoncentration får EU-definition
Den svenska konkurrenslagens regler om företagsförvärv ändras så att den står i harmoni med de regler som gäller inom Europeiska unionen. Detta enligt ett riksdagsbeslut om att godkänna regeringens förslag.
25 feb 00 – NU 1999/2000:8

Inget syfte med statliga företag
Den borgerliga oppositionen vill att regeringens årliga redogörelse för företag med statligt ägande även ska innehålla en redovisning av syftet med det statliga ägandet. Då skulle riksdagen med jämna mellanrum kunna pröva de skäl som ligger till grund för bildande eller övertagande av enskilda bolag.
31 dec 99 – NU 1999/2000:7

Det går bra... men inte för alla
Det går bra för Sverige. Men inte för alla svenskar, inte för alla delar av landet, inte för nyföretagandet, sa de borgerliga partiledarna i riksdagens partiledardebatt.
15 okt 99 – Riksdagsdebatt

Nytt patentskydd
EU-parlamentet har givit sitt första godkännande av gemensamma EU-regler om så kallat bruksmodellskydd för uppfinningar. Detta är en form av patent som kan erhållas snabbare och billigare än vanliga patentskydd. Skyddet kan i första hand användas av enskilda uppfinnare och småföretagare som vill få ett rättsligt skydd för sina innovationer.
19 mar 99 – EU-parlamentet

Naturvården går före
Riksdagen tycker att riktlinjerna till det delvis statliga skogsbolaget Assi Domän är dåliga och att de bör ändras.
30 dec 98 – NU 1998/1999:1

Tuffare tag mot ekonomiska målvakter
Det ska bli svårare att undgå näringsförbud genom att anlita målvakter, det vill säga att som verkställande direktör lämna sin post strax före en konkurs och sätta en annan person i sitt ställe.
30 dec 98 – Prop 1998/1999:44

Kreditförslag dras tillbaka
I förra årets budgetproposition föreslog regeringen att riksdagen i förväg skulle godkänna en obegränsad kreditgaranti på IT-området. Tanken var att Sverige skulle kunna erbjuda etableringsstöd till eventuella utländska etableringar på halvledarområdet. Men riksdagen ville inte köpa en sådan gris i säcken, utan sköt upp behandlingen av förslaget i väntan på mer information från regeringen. Regeringen har nu formellt dragit tillbaka sitt ursprungliga förslag.
20 nov 98 – Skriv 1998/1999:31

Ingen privatisering av Telia
Det blir ingen privatisering av Telia under den här mandatperioden heller. Moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna ville privatisera Telia men riksdagen sa nej.
12 jun 98 – NU 1997/1998:14

Varvsstöd avskaffas
Senast i december 2000 ska EU-länderna ha slopat allt driftstöd till varvsindustrin.
15 maj 98 – EU:s ministerråd

Telia ska expandera – i öst
Telia måste få vidga sitt arbetsfält. Sverige räcker inte till. Norden och Östersjöområdet föreslås bli en ny och större hemmamarknad.
3 apr 98 – Prop 1997/1998:121

Revisorer vill ha gemensamma riktlinjer för statliga bolag
Riksdagens revisorer har tidigare granskat hur staten utövar sin roll som ägare av majoritetsägda bolag (rapport 1997/98:2), och kommer nu med flera förslag till förändringar.
3 apr 98 – Förslag 1997/1998:RR9

Mineralletare får leta längre
Prospekteringsföretag ska kunna få ensamrätt i upp till 15 år att undersöka ett område, mot nuvarande 10 år.
27 mar 98 – NU 1997/1998:7

Optimistisk syn på näringslivet
Antalet företagskonkurser har halverats i Sverige sedan 1992, då över 20 000 företag gick i konkurs. Samtidigt ligger nyföretagandet på en fortsatt hög nivå. Det är en mycket positv bild av landets näringsliv som beskrivs i en ny rapport.
6 mar 98 – Ett starkare svenskt näringsliv: Rapport från näringsdepartementet, feb 1998

Begränsning av stöd till bilindustrin
Efter en tvist med EG-kommissionen under hösten har Sverige godkänt nya EU-regler som ska begränsa statligt stöd till bilindustrin.
2 mar 98 – EU, Kommissionen

Apoteksmonopolet upphör
Apoteksmonopolet bör slopas och fri prissättning på läkemedel införas, enligt en utredning. Men någon försäljning av magnecyl på Ica blir det inte -– åtminstone inte ännu.De två huvudförslagen i utredningen bör leda till pressade priser och förbättrad service för kunderna, anser den särskilde utredaren, generaldirektör Lars Jeding,
6 feb 98 – SOU 1998:28

Lagändring ska ge mer malm
Malmreserven i Sverige ska utnyttjas bättre. Ändringar i minerallagen ska underlätta för gruvnäringen att göra markundersökningar.
16 jan 98 – Prop 1997/1998:47

Ny minerallag ger nya fyndigheter
För att ge gruvnäringen ny skjuts föreslår regeringen nya regler för markundersökningar.
28 nov 97 – Lagrådsremiss: Ändring i minerallagen

Varumärkesrätten måste moderniseras
Varumärkenas funktion har genomgått betydande förändringar de senaste åren. Därför behövs modernare regler för varumärkesrätten, anser regeringen.
14 nov 97 – Dir 1997:118

Regeringen vill ha en ny rennäringspolitik
Regeringen vill att en kommitté ska se över rennäringspolitiken i Sverige.
17 okt 97 – Dir 1997:102

Hur raggas utländskt kapital
Den 1 juli 1995 inrättades en myndighet som har till enda uppgift att främja utlandsinvesteringar i Sverige. Myndighetens två första verksamhetsår ska nu utvärderas av en särskild utredare.
12 sep 97 – Dir 1997:85

Konkursförvaltare granskas
En utredare ska se över statens tillsyn av konkursförvaltare.
29 aug 97 – Dir 1997:74

Vasakronan in på börsen
Det statliga fastighetsbolaget Vasakronan bör introduceras på börsen. Men först bör Vasakronan överlåta en del av sitt fastighetsbestånd till andra statliga fastighetsförvaltare.
15 aug 97 – SOU 1997:96

Telia får själv sätta teletaxan
Riksdagen har godkänt regeringens förslag om preciseringar i telelagen. I den reformerade telelagen sägs att priserna ska vara rimliga och att teletjänster ska ges på likvärdiga villkor. I och med att prisregleringen upphör den 1 juli blir det fritt fram för Telia att höja priserna. Telia kan också höja priserna olika mycket i olika delar av landet, bara det sker inom rimliga gränser.
23 maj 97 – TU 1996/1997:5

Utländska bankfilialer
Riksdagen har godkänt en EU-anpassning av reglerna för utländska bankers möjlighet att etablera filialkontor i Sverige. Idag får bankfilial öppnas två månader efter det att finansinspektionen har gett sitt godkännande. Med de nya reglerna ska det kunna gå snabbare att etablera en bankfilial. Riksdagen godkände samtidigt vissa smärre förändringar i den skå kallade insättningsgarantin.
4 apr 97 – FiU 1996/1997:22

Nya regler för ägande av revisionsbolag
Indirekt ägande av revisionsbolag kan leda till att förtroendet för revisorernas opartiskhet och självständighet minskar och att samhällets tillsyn försvåras, anser regeringen.
7 feb 97 – Dir 1996:106

Inskränkt uppdrag för lekmannarevisorer
Enligt EG-rätten måste alla revisorer i aktiebolag vara godkända eller auktoriserade. Det betyder att de förtroendevalda revisorerna i kommunala bolag inte längre får underteckna revisionsberättelsen.
24 jan 97 – Ds 1996:65

Uppsala datacentral säljer affärsverksamhet
Uppsala universitet ska avveckla den affärsdrivande delen vid sin datacentral UDAC. En särskild utredare ska ge förslag om hur avvecklingen ska ske.
10 jan 97 – Dir 1996:95

Avgiftsrabatt till företagen
Från och med 1 januari 1997 sänks de sociala avgifterna, ett beslut som är tänkt att stimulera småföretagen till nyanställningar.
29 nov 96 – FiU 1996/1997:1

politiken.se, Själagårdsgatan 17, 111 31 Stockholm, 08-20 28 68, redaktionen@politiken.se