Den oberoende samhällstidningen på internet  •  år 11
 
 
 
 
28|27|26|25
 
 
#2013/28
 
Fredag 12 juli 2013
 

Till arkiven:

politiken.se

Ämnen

Källor

Dokument

Söksida

 

forskningen.se

Tidskrifter

Avhandlingar

Uppsatser

Söksida

 

Information om inlogg­ning, prenu­meration, tidning, redaktion, etc

Gå vidare

Inrikes – 12 juli
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15:59 Västerås
Kvinna dödad i knivdåd
 
15:58 Trollhättan
Polisen skaffar spotthuvor
 
 
 
 
 
14:57 Stockholm
Oenighet om matmärkning
 
 
 
13:54 Norrköping
Förare avled efter olycka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08:29 Stockholm
Man knivskuren i halsen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03:37 Nyköping
Fastnade i kundvagn
 
 
 
 
 
Inrikes – 11 juli
21:57 Valdemarsvik
Äldre dam bestals på 6 000
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15:40 Södertälje
Bränder oroar polisen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08:31 Stockholm
Misstänkt mord i Fittja
 
 
 
 
 
 
 
01:31 Sollefteå
Odlade elva kilo cannabis
 
 
Inrikes – 10 juli
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16:30 Stockholm
Spelreklam kan ge böter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09:32 Oskarshamn
Nytt stopp i reaktor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inrikes – 09 juli
23:18 Ulricehamn
Man död efter älgkrock
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20:37 Stockholm
Naziflaggning ingen hets
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16:00 Falkenberg
Seglare hittad död
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05:19 Färgelanda
Man gripen för villabrand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inrikes – 08 juli
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inrikes – 07 juli
22:41 Stockholm
Svenskt guld i yrkes-VM
 
 
22:33 Linköping
Pojke drunknade i Kisa
 
 
 
 
 
18:35 Eskilstuna
Man omkom i mc-olycka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inrikes – 06 juli
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14:53 Stockholm
Man omkom i badolycka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09 juli 2013
 
 
Två häktade i Trollhättanfall
 
 
Artiklar

Semester

Redaktionen har tagit semester. Men vi fortsätter att publicera TT-nyheter: Inrikesnyheterna ligger i vänsterpalten, utrikesnyheterna återfinns i högerspalten och ekonominyheterna ligger längre ner på sidan. Segla vackert!

10 jul 13


Egypten

Åklagare jagar brödraskapet

Egyptiska åklagare anklagar över 200 människor för blodbadet i Kairo, och har beordrat att Muslimska brödraskapets ledare Muhammad Badie grips.

10 jul 13


Egypten

Fördjupad kris efter "massaker"

Muslimska brödraskapet manar till nya protester sedan ett femtiotal människor dödats i vad det beskriver som en massaker utförd av militären.

8 jul 13


Egypten

Gulfpengar till Egyptens krisekonomi

Egyptens ekonomi var nära ruinens brant innan armén tvingade bort den tidigare presidenten Muhammad Mursi. Det nya styret gillas bättre av de rika oljestaterna vid Persiska viken, som nu undsätter ekonomin med mångmiljardstöd.

10 jul 13


Egypten

Våg av gripanden i Kairo

Militärledningen har placerat den folkvalde presidenten Muhammad Mursi i fängsligt förvar. Det muslimska brödraskapet och Frihets- och rättvisepartiet ledning har gripits. Det folkvalda parlamentet har upplöst. Militären har utsett Adli Mansur till president. Libertalen Mohamed ElBaradei är på tal som premiärminister.

6 jul 13


Intresset för RUT ökar mest i norr

Allt fler utnyttjar rut-avdraget. Men det är fortfarande bara några procent av hushållen som utnyttjar RUT. Ökningen, från en låg nivå är störst i Norrbotten och Västernorrland. Ökad acceptans för att köpa städhjälp ligger bakom utvecklingen, tror tjänstemännen på Skatteverket.

10 jul 13 – DI: Danderyd toppar Rut-liga


Borgs pengar kan snabbt ta slut

Snart börjar partiernas dragkamp om pengarna i valårsbudgeten. Finansminister Anders Borg har flaggat för omfattande satsningar, men partierna har många önskningar och reformutrymmet kan snabbt fyllas.

10 jul 13


Sverige vill bidra till Natostyrka

Regeringen anmäler intresse, i brev till Natochefen, för att öva med och bidra med enheter till Natos snabbinsatsstyrka (NRF), enligt uppgift från försvarsdepartementet. Socialdemokraterna har givit regeringen grönt ljus.

9 jul 13


Alkohol säljs via gråzon på nätet

Näthandeln med alkohol verkar i en juridisk gråzon. Nu ökar kraven på att regeringen förbjuder den. Systembolaget har gjort en polisanmälan för att få reglerna prövade.

10 jul 13


Kritik mot nya rättsregler

Flera förslag i regeringens utredning som ska förtydliga ansvarsfördelningen mellan åklagare och domstol får kritik. - Domarna blir passiva tennisdomare, säger Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg.

9 jul 13


Carina Ohlsson kan få leda S-kvinnor

Carina Ohlsson, riksdagsledamot från Skaraborg, föreslås av en enig valberedning bli ny ordförande för Socialdemokraternas kvinnoförbund S-kvinnor, enligt förbundets hemsida.

9 jul 13


Marita Ulvskog kandiderar igen

Marita Ulvskog (S) har bestämt sig för att kandidera för ytterligare en mandatperiod i Europaparlamentet. Det uppger tidningen Riksdag & Departement.

8 jul 13


Företag väljer att lämna hemtjänsten

Vissa kommuner har så låg ersättning inom hemtjänsten att en del företag och ideella aktörer har dragit sig ur med hänvisning till att kvaliteten hotas. Konkurrensverket har nu inlett en granskning i flera kommuner.

8 jul 13


Löfven (s) i Almedalen

Fler lärare, mindre klasser

Socialdemokraterna vill satsa tre miljarder kronor på att utveckla den svenska skolan, bland annat genom att ge medel för att anställa 1 000 nya speciallärare om man vinner valet nästa år.

7 jul 13 – Stefan Löfvens tal i Almedalen 2013


Annie Lööf (c) i Almedalen

Lööf vill förbättra arbetslinjen

Centerledaren Annie Lööf kritiserade indirekt regeringens arbetslinje i sitt tal i Almedalen. - Vi behöver en arbetslinje som inte är halv. Vi behöver en jobbskaparlinje, sade hon.

6 jul 13 – Annie Lööfs tal i Almedalen 2013


Ekonomi i korthet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  politiken.se
ISSN: 1651-0879
 
Utgivning:   politiken.se uppdateras dagligen, utkommer med 100 nr/år, löpsedeln skickas till prenumeranter på fredagar.
 
Pris helår:   625 kr inkl. 25 procents moms.
Klicka här för prislista
 
Arkiv:   politiken.se
forskningen.se
 
    Politiken.se som arkiv är tillgängligt för privatpersoner som prenumererar. Institutioner, myndigheter, organisationer och företag kan få tillgång till ett eller flera arkiv efter överens-kommelse med redaktionen.
 
Adress:   politiken.se
Själagårdsgatan 17
111 31 Stockholm
 
Telefon:   08-20 28 68
Prenumeration:   prenumeration@politiken.se
Redaktion:   redaktionen@politiken.se
Postgiro:   63 78 79-8
Bankgiro:   5444-4062
Organisationsnr:   556594-0987
TS-upplaga 2013:   1700 prenumerater
Redaktion:   Christian Andersson, Mats Deurell (ansvarig utgivare),
Unn Gustafsson, Fredrik Reinholdsson, Fredrik
Skoglund
och Åke Svidén.

Texterna är skrivna av redaktionen och ett nät av frilansskribenter: Lars Ahnland, Kristina Andersson, Mats H Andersson, Henrik Barrdahl, Helena Björnfot, Anita Boberg, Elisabeth Cervin, Ann Dahlin, Elias Efvergren, Per Elvingson, Maria Eklund, Mikael Gewers, Karin Hertz, Anna Hjorth, Maria Holm, Jöran Hök, David Ingnäs, Jorun Jakobsson-Koca, Eva Johannesson, Jonas Johansson, Pia Karlsson Minganti, Åke Kilander, Ulf Knutson, Lars Mossfeldt, Tomas Kåberger, Karl Erik Lagerlöf, Matts Lindberg, Knut Lindelöf, Sverker Lindström, Jessica Lindvert, Kristina Lundgren, Thomas Michelsen, Mia Moisander, Eva-Lena Neiman, Magdalena Nordensson, Mikael Nyberg, Catrin Offerman, Kajsa Olsson, Jon Pelling, Elisa Rossholm, Anne Rådestad, Johan Schmidt, Wladimir Siwecki, Maria Staf, Ursula Stigzelius, Malin von Strauss, Johan Svensson, Veronica Södermark, Johan Taubert, Torbjörn Tenfält, Sten von Unge, Cajsa Unnbom, Anna Waldehorn, Anders Weidung, Cecilia Wergeni, Mats Wingborg, Stefan de Vylder och Fredrik Öjemar.
Vill du prenumerera på nyhetsmejlet från politiken.se?
 
 
Modern medelklass vill ha billigt tjänstefolk
 
RUT-avdraget har lett till fler vita städjobb. Men svartjobben har bara minskat marginellt. De svarta jobben bidrar med dåliga arbetsvillkor för dem som arbetar med hushållsnära tjänster, enligt antologin Rena hem på smutsiga villkor.
 
11 jul 13 – Anna Gavanas och Catharina Calleman : Rena hem på smutsiga villkor
 
Recensioner
 
 
 
FÖRORTSHATET En natt för ett par veckor sen stannade jag vid två brinnande bilar på vägen hem. Ett femtiotal grannar stod redan där, helt lugnt. En känsla av sorgsen upprymdhet låg i luften. Det stod inget om branden i tidningarna morgonen därpå, alla journalister hade varit i Husby, ett par kilometer bort.

 
   
 
MACIEJ ZAREMBA Ett kvasimarknadstänkande slagit rot i den offentliga vården. Hur fungerar detta i praktiken? Det beskriver Maciej Zaremba i sin bok Patientens pris. HAR IRAN KÄRNVAPEN eller är det i själva verket medierna som vill att Iran åtminstone försöker skaffa dem? Pierre Gilly försvarar Iran och kritiserar dess belackare.

 
   
 
FORSKNINGEN om Hitlers inflytande på det tyska folket och vad som gjorde att Nazityskland kunde utvecklas till en dödsmaskin bortom all humanism har varierat med de politiska konjunkturerna under efterkrigstiden. Barbro Eberan har samlat sina texter om aktuell forskning i ämnet. METROPOLIT Forskningsprojektet Metropolit rörde upp heta känslor. 15 000 barn som föddes i Stockholm 1953 skulle följas över åren i en omfattande kartläggning. Forskarna ville veta varför det gick bra för vissa, men inte för andra. Uppgifter skulle hämtas in via enkäter och från befintliga register. Detta uppfattade kritikerna som ett hot mot integriteten.

 
   
 
SVERIGE I KRIG Vägen in i kriget blev aldrig en het politisk fråga. Allmänheten förstod inte vad som hände och i riksdagen har krigsmotståndet aldrig fått något starkt fäste – de stora partierna (s och m) är på samma linje. Den bilden ger Wilhelm Agrell i sin bok ”Ett krig här och nu”. Och nu säger Carl Bildt att han vill behålla svensk trupp i Afghanistan. Socialdemokraterna och miljöpartiet protesterar inte. BEGREPPET ”RAS” lever i den amerikanska politiken som blandning av sociologi och biologi. Svenska Dagbladets USA-korrespondent Karin Henriksson har skrivit en bok om detta rasbegrepp och dess förhållande till rasism, ”En droppe svart blod. Ras och tolerans i USA” (Leopard förlag). Boken bör läsas av alla i Sverige som undrar vad ”strukturell rasism” egentligen betyder.

 
   
 
JESPER STRÖMBÄCK Politiken och framtidsforskningen har att brottas med “Nuets förbannelse”, som alltid gör den senaste nyheten, opinionsundersökningen, delårsbokslutet intressantare än äldre material, oberoende av det faktiska innehållet. Jesper Strömbäck analyserar ”fem förbannelser” som motverkar och försvårar en långsiktig politik. Kajsa Olsson har läst den antologi som Strömbäck har redigerat. HENRIK ARNSTAD Jimmy Åkesson och Mussolini delar samma ideologi. Det menar Henrik Arnstad i sin nya bok ”Älskade fascism. De svartbruna rörelsernas ideologi och historia.” (Norstedts). I Arnstads bok finns ett moraliskt patos som är beundransvärt. Men bokens vetenskapsjournalistiska ambition gör ändå att Christian Andersson som recenserar ställer frågan: forskning eller pamflett?

 
 
 
ARABISKA VÅREN Mohammad Fazlhashemis biologilärare i gymnasiet i Iran lärde honom att en orm fångar en fågel genom att stirra i fågelns ögon så att fågeln blir förlamad av skräck och glömmer bort att den kan flyga. På samma sätt som ormen satte skräck i fågeln härskar och härskade diktatorerna i Mellanöstern och Nordafrika. De injagade skräck i människor så att de glömde sin förmåga att göra motstånd.

 
   
 
S-KRISEN I en ny boken "En marsch mot avgrunden” anklagas tidigare S-höjdaren Pär Nuder för att ha varit med om att avsätta Mona Sahlin och att ha hjälpt Håkan Juholt till makten. Men så gick det knappast till. SKOLA I FÖRFALL Resultaten för den svenska skolan i internationella jämförelser är nedslående. I debatten hörs ibland argumenten att dessa jämförelser är ointressanta då de bara mäter utantillinlärning. Tvärtom menar Per Kornhall att krisen i den svenska skolan är verklig.

 
   
 
HATET Det började med ett brev fyllt av hat och hot som först väckte rädsla och därefter vrede. Resultatet blev en debattbok där författaren och journalisten Maria Sveland kartlägger och analyserar hatet som riktas mot feminister. Hatet, kanske framförallt det som frodas på nätet, har diskuterats intensivt på senaste tiden; i Uppdrag gransknings program, i krönikor och på bloggar. Svelands bok gör en djupare analys genom att sätta in hatet i ett större sammanhang, skriver Jorun Koca Jakobsson i sin recension. RÖSTRÄTTEN Det pågår en rösträttsstrid i USA. En kamp mot allmän rösträtt. Högsta Domstolen ska pröva om Sektion 5 i Voting Rights Act är i överensstämmelse med konstitutionen och stadgar att förändringar av vallagarna i 16 delstater med rasistiskt förflutet ska prövas av de federala myndigheterna i Washington. Samtidigt har det blivit allt vanligare att dessa stater försöker försvåra för minoriteter att rösta. I den amerikanska veckotidningen The Nation beskrivs och analyseras denna bakvända rösträttsstrid. Åke Svidén rapporterar.

 
   
 
OM STASI behöver man inte bevisa något numera. Att säga eller skriva Stasi räcker för att alla ska förstå att det är något skumt på gång. Lite så är det med Christoph Anderssons bok om Stasi, Operation Norrsken. Men kanske är Andersson ute efter att berätta bra historier. Och då lyckas han. AHMED RASHID Pakistans politiker och dess säkerhetstjänst spelar ett avancerat rävspel som nu tycks krackelera, och där författaren och journalisten Ahmed Rashid menar att kärnan till landets kollaps kan ligga.

 
   
 
KAOSET i den svenska järnvägen beror inte på snön utan på avregleringen, marknadskrafterna, privatiseringen och konkurrensen mellan olika järnvägsföretag. Det skriver Mikael Nyberg i Det stora tågrånet, som nu kommit i en pocketutgåva. ÄR NÄTHATETS ”skrivbordskrigare” en armé eller ett gäng knäppisar? Svaret på frågan är avgörande för hur vi andra hanterar problemet. Lisa Bjurwalds bok om näthatet, ”Skrivbordskrigarna”, har kritiserats för att vara ostrukturerad. Men frågan om vem som ligger bakom hatet och hoten på nätet är inte lätt att besvara.

 
   
 
”HUMANIORAS KRIS” är ett återkommande debattämne med tämligen förutsägbara inslag och aktörer. Det tas mer sällan upp i politiken – även om det vore intressant att få ta del av till exempel Jimmie Åkessons ståndpunkter i frågan. KVINNOR I ISRAEL De arabiska kvinnor som intervjuas i den här boken klär sig i heltäckande kläder och ber dagligen. Till en början tycks gud och traditionen styra deras liv, men de välutbildade kvinnorna använder snarare religionen för att rättfärdiga sina egna livsval.

 
   
 
SKITLIV är en bok om skitjobb, men den senare termen är för laddad för att användas som titel. Debatten kring huruvida det finns arbeten som kan och bör betecknas som skitjobb har stundtals varit hätsk på ledarsidor, bloggar och i sociala medier. Det finns de som hävdar att inga jobb är skit, alla är betydelsefulla för samhället. KRIS I EUROPA Det är som ett plockepinn där alla spelar samtidigt, skriver portugisiskan Patricía Portela i en enastående text som inte väjer för några komplikationer. Hennes poetiska språk och intellektuella rörlighet gör hennes bidrag till det i särklass mest läsvärda i Kris-antologin, skriver Kajsa Olsson i sin recension.

 
   
 
”VÅRDEN INIFRÅN”, med underrubriken ”När sjuksköterskan blir patient” av Petra Lilja Andersson med bidrag av Ami Hommel, utgår från fem svårt sjuka sköterskors berättelser om sin egen tid på sjukhus. Man skulle kunna tro att de, som medicinskt kunniga, skulle ställa högre krav på själva vården än andra. Så är det inte alls. Det som betyder allra mest är att personalen är lyhörd och ger sig tid att lyssna. HÅKAN JUHOLT Den socialdemokratiska vänster- och högerflygeln kunde inte enas kring en partiordförandekandidat efter förlustvalet 2010. Därför blev Håkan Juholt lanserad och vald till ordförande utan att ha ett brett stöd i partiet. Detta blev också hans fall. Det säger han själv, och hans motståndare säger inte emot honom på den punkten.

 
   
 
ASEF BAYAT Vad ligger bakom den politiska mobiliseringen i Mellanöstern och Nordafrika? I Väst har vi betraktat den arabiska våren som ett resultat av organiserade gräsrotsrörelser, sådana som finns i t.ex. Latinamerika, Indien och Sydafrika. Fel, skriver sociologiprofessorn Asef Bayat. CHIARA VALENTINI Italienare är ofta påfallande "barnkära". Samtidigt har Italien mycket låga födelsetal, bland de lägsta i västvärlden. Hur går det ihop? Två genomarbetade svar på frågan ges av Chiara Valentini i boken O i figli o il lavoro och av Loretta Napoleonis i Il contagio.

 
   
 
BJÖRN KUMM har skrivit en självbiografi om sitt liv, sina resor, sina möten med världens politiker och författarer. Kumm skildrar den manliga drömmen om ett äventyrligt vagabondliv, förpackad i en prydlig svensk och socialdemokratisk kostym, och sedd genom den medelålders mannens något romantiserade filter. EUROKRISEN Nej, det är inte lata sydeuropéer som levt över sina tillgångar och orsakat eurokrisen. Snarare handlar det om ett valutasamarbete som är felkonstruerat i grunden. Euroland är inget optimalt valutaområde, slår nationalekonomen Stefan de Vylder fast i sin senaste bok. Jorun Koca Jakobsson recenserar.

 
   
 
FINANSKRISEN var akut då den amerikanske ekonomiprofessorn Paul Krugman gav ut ”Krisen – Orsaker, verkan, åtgärder”. Han förespråkade stora offentliga satsningar i keynesiansk anda. Och det började bra – president Obama lanserade ett stimulanspaket på nära 800 miljarder dollar och andra ekonomiska stormakter i Europa och Asien följde efter. Men det hjälpte inte – krisen bara förvärrades. NINA BJÖRK Vi lever i en verklighet där människor blivit varor och mänskliga handlingar tjänster. Ekonomiska logiker styr inte bara vårt samhälle utan också vår syn på varandra, och det är vår egen acceptans som gjort detta möjligt. Så argumenterar Nina Björk i sin senaste bok, som innehåller såväl skarp samhällsanalys som en del trötta klyschor.

 
   
 
PARTIET Är socialde-mokratins kris en genera-tionsfråga? Det är utgångs-punkten för Eva Franchells bok Partiet. Hon, född på 50-talet, tillhörde den revolterande, individuella generation som inte lät sig passas in i det trygga socialdemokratiska folk-hemmet. Och nu har den generationen tagit över i partiet och det kollektiva tänkandet har kastats ut. OLJEPENGAR Ett utslag i USA:s Högsta Domstol år 2010 har öppnat dörrarna för utländska bidrag till amerikanska valkampanjer. Utländska företag stöder kandidater som inte vill ha några begränsningar av utsläppen för att stoppa den globala uppvärmningen och som stöder utbyggnaden av den amerikanska oljeindustrin.

 
   
 
RÅSTAM Fallet Quick har varit föremål för diskussion i många år. Men med Hannes Råstams TV-dokumentärer 2008 och hans nu utkomna bok har rättskandalen blivit uppenbar för de flesta. Men inte för alla. Därtill är fallet Quick en vårdskandal. ELMBRANT Eurokrisen är en gigantisk politisk och ekonomisk härva. Det gör det svårt att peka ut de direkt ansvariga. Alla skyller på varandra. Men var finns bovarna i dramat? Björn Elmbrant gör ett ambitiöst försök att besvara den frågan i sin senaste bok.

 
   
 
KADHAMMAR PÅ VÄG 66 Det är ett alldeles lysande reportage som Peter Kadhammar skrivit om den amerikanska drömmen. Han reser längs Route 66, den stora vägen tvärs igenom USA som slutar i San Fransisco. Här har amerikaner som levt såväl i den amerikanska drömmen som i den amerikanska mardrömmen rest. EHRENBERG Elproduktion i Sverige har av tradition handlat om storskalighet. Tunga intressen inom industrin har styrt de politiska vägvalen. För att över huvud taget räknas ska en produktion vara storskalig. Annars ”ger den ingenting” - en vanlig svensk invändning mot alla energikällor utom kärnkraften och vattenkraften. Kajsa Olsson recenserar Johan Ehrenbergs “lilla elbok”.

 

 

Sök
 
Sök i fritext:
 
 
   
 
Inrikes – 12 juli
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15:59 Västerås
Kvinna dödad i knivdåd
 
15:58 Trollhättan
Polisen skaffar spotthuvor
 
 
 
 
 
14:57 Stockholm
Oenighet om matmärkning
 
 
 
13:54 Norrköping
Förare avled efter olycka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08:29 Stockholm
Man knivskuren i halsen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03:37 Nyköping
Fastnade i kundvagn
 
 
 
 
 
Inrikes – 11 juli
21:57 Valdemarsvik
Äldre dam bestals på 6 000
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15:40 Södertälje
Bränder oroar polisen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08:31 Stockholm
Misstänkt mord i Fittja
 
 
 
 
 
 
 
01:31 Sollefteå
Odlade elva kilo cannabis
 
 
Inrikes – 10 juli
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16:30 Stockholm
Spelreklam kan ge böter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09:32 Oskarshamn
Nytt stopp i reaktor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inrikes – 09 juli
23:18 Ulricehamn
Man död efter älgkrock
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20:37 Stockholm
Naziflaggning ingen hets
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16:00 Falkenberg
Seglare hittad död
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05:19 Färgelanda
Man gripen för villabrand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inrikes – 08 juli
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inrikes – 07 juli
22:41 Stockholm
Svenskt guld i yrkes-VM
 
 
22:33 Linköping
Pojke drunknade i Kisa
 
 
 
 
 
18:35 Eskilstuna
Man omkom i mc-olycka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inrikes – 06 juli
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14:53 Stockholm
Man omkom i badolycka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tidigare utgåvor: 28|27|26|25|24|23|22|21|20|19|18|17|16|15|14|13|12|11